keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Mitä vielä mietit - ilmoittaudu kesikseen!


BY: JUKKA KOTOVIRTA, Helsinki

Suomen DX-Liitolla on ilo toivottaa kaikki DX-harrastajat ja muutkin kiinnostuneet elokuun alussa (3.-5.8.) pidettävään 50. kesäkokoukseensa.

Kokouspaikkamme on Itä-Helsingissä sijaitseva Hotelli Rantapuisto. Ympäristö ei olekaan mitenkään kaupunkimainen, vaan hallitsevana elementtinä on meri ja kaunis saaristonäkymä. Kuitenkin Meri-Rastilan ja Vuosaaren lähiöt ovat aivan vieressä.


Kulkuyhteydet

Rantapuistoon pääsee esimerkiksi Lahden- ja Porvoonväyliltä Kehä III:n kautta. Vuosaaren tunnelin jälkeen käännytään heti oikealle Laivanrakentajantielle ja noin 1,5 kilometrin jälkeen liikenneympyrästä oikealle Vuotielle. Vuosaaren kylttejä voi seurata tällä reitillä, mutta pitää varoa joutumasta satamaan tai logistiikka-alueille! Vuotietä ajetaan kolmatta kilometriä ja noustaan rampista suuntaan Meri-Rastila ja Ramsinniemi, ABC:n jälkeen vasempaan Meri-Rastilantielle, josta edelleen noin 700 metrin jälkeen oikealle Ramsintielle.

Myös Kehä I:n kautta pääsee perille, Vuosaari on tälläkin reitillä avainsana. Vuosaaren sillan jälkeen käännytään heti oikealle ylös ramppia ja oikealle kohti Meri-Rastilaa ja ollaankin yllä mainitulla Meri-Rastilantiellä.

Julkisilla käytännöllisin tapa on tulla junalla tai linja-autolla Helsingin keskustaan ja sieltä metrolla Vuosaareen menevällä junalla Rastilan asemalle. Asemalta on noin 1,5 kilometrin kävely Rantapuistoon etelän suuntaan.


Majoittuminen ja muut palvelut

Kesäkokousvieraille on varattu riittävä määrä kahden ja yhden hengen hotellihuoneita. Peruskokouspaketti eli kaksi yötä kahden hengen huoneessa sekä kokouksen osallistumismaksu on yhteensä 105 euroa. Tähän luonnollisesti sisältyy hotelliaamiainen. Muut ruokailut voi sitten valita seuraavista: perjantain iltapala 12 euroa, lauantain lounas 15 euroa ja lauantain juhlapäivällinen 30 euroa. Eli täyspaketti kahden hengen huoneessa tekee 162 euroa. Yhden hengen huoneessa peruspaketti on 160 euroa ja kaikkine ruokineen sen hinnaksi tulee 217 euroa.

Kahden hengen huoneen varaavien pitää myös ilmoittaa huonekaverin nimi. Mikäli jollakulla on mahdollisuus yöpyä paikalla vain yksi yö, kehotamme ottamaan yhteyttä erikseen, niin laskemme sopivan palvelupaketin hinnan. Suomen DX-Liiton nuorisojäsenille myönnetään alennus majoituspaketeista.

Kokouksen osanottomaksu on vähintään kahtena päivänä mukanaolevilta 20 euroa ja päiväkävijöiltä 15 euroa. Toivotamme päiväkävijät runsain joukoin mukaan erityisesti lauantaina, joka on kokouksen keskeinen päivä. Päiväkävijöitä pyydetään ilmoittautumaan etukäteen ja samalla myös varaamaan haluamansa ateriat.


Kokoustilat

Käytössämme on hotellin vastaanoton vieressä oleva kokoustila, jonka yhteyteen pystytetään DX-vastaanotto ja DX-Tarvikepalvelun myyntipiste. Tilojen vieressä ovat myös hotellin aulabaari sekä ravintola. Majoitustiloista näihin tiloihin on hyvät yhteydet erilaisia käytäviä pitkin. Ainakin useimmista kahden hengen huoneista avautuu kaunis merinäköala.

Hotellin vastaanotto on avoinna 24h. Varattujen huoneiden avaimet saa sieltä ja tarjolla on tietysti kaikki muutkin normaalit hotellipalvelut. DX-respa on avoinna ohjelmassa ilmoitettavina aikoina.


Ohjelma

Tämä ohjelma ei välttämättä ole lopullinen, vaan muutoksiin on syytä varautua.

Tilaisuuden ohjelma yhdistää historiaa ja päivänpolttavia aiheita. Lauantain ohjelmassa on mm. painavaa asiaa SDR-teknologian viimeisimmästä kehityksestä ja FM-paneelissa kuullaan kesän kuuntelutuloksista nyt, kun tuo teknologia on ollut laajalti käytössä myös ulalla.

Aikaa on varattu myös historialle ja nostalgialle, joten toivottavasti mahdollisimman paljon entisiäkin aktiivikuuntelijoita saapuu paikalle tapaamaan vanhoja tuttuja ja vaikkapa hankkimaan uuden kipinän harrasteelle!

Luvassa on myös perinteinen DX-huutokauppa, jonne enemmän tai vähemmän arvokkaat ja/tai hauskat DX-esineet ovat tervetulleita.


Perjantai 3.8.


Perjantaina iltapäivällä on tarkoitus järjestää vierailu Radio Sputnikille Helsingin keskustaan. Tästä lisää myöhemmin tässä blogissa.

16.00 DX-vastaanotto avataan
18.00 Lipunnosto ja kokouksen avaus
18.15 DX-matkailuesitys
19.15 DX-kilpailu
20.00-21.00 Iltapala
21.00-23.00 Rantasauna

Lauantai 4.8.

08.00-11.00 Aamiainen
10.00 Suomen DX-Kuuntelijat ry, ylimääräinen kokous
10.15 Suomen DX-Liitto ry, hallituksen haastattelutunti
11.00 Tekniikkaworkshop (Ilkka Martikainen)
12.15 Aihkiniemen peditionkeskuksen esittely
13.00 Lounas
14.00 DXing along the Pan American highway from Canada to Argentina (Anker Petersen)
15.30 FM-paneeli (Jukka Kotovirta)
16.30 Miten kesäkokous syntyi?
17.15 Kesäkokoushistoriikki
17.00-19.00 Hotellisaunat hotellivieraiden käytettävissä
18.00 Alkuaikojen kesikset (paneelikeskustelu)
19.30 Juhlapäivällinen
20.30 Iltajuhla: juhlapuhe, palkitsemiset, huutokauppa ym.


Sunnuntai 5.8.

08.00-11.00 Aamiainen
10.30 Lipunlasku ja kokouksen päättäminen
11.00 (viimeistään) Huoneiden luovutus
12.00 Asemavierailu


Ilmoittautuminen ja lisätietoja

Kesäkokouksen ilmoittautumisia hoitaa Risto Vähäkainu, sähköposti rv@sdxl.org, puhelin 050-529 2909. Kokouspaketit maksetaan Suomen DX-Liiton tilille 800010-487869 (FI59 8000 1000 4878 69). Viimeinen varauspäivä on 27.6.

Lisätietoja ja viime hetken uutisia löytyy kesisblogista. Sen suora osoite on http://dxkesis50.blogspot.fi/ ja se löytyy myös SDXL:n sivuston kautta.

HUOMaathan varata rahaa mukaan, sillä Liitolle tulevissa maksuissa, Tarvikepalvelussa ja huutokaupassa käy vain käteinen raha.


Kaikki mukaan!

Tervetuloa kesäkokoukseen Rantapuistoon! Toivottavasti teitä tulee paljon. Ja levittäkää kaikille muillekin sanaa tästä kokouksesta.